Loopband review

Bewegen

Eén van de meest natuurlijke bewegingen die je als mens in je dagelijks leven kunt toepassen is hardlopen. Maar je kunt niet altijd buiten trainen vanwege de weeromstandigheden. Met een fitnessapparaat zoals de loopband, kun je binnenshuis werken aan het opbouwen van je conditie, aan spieropbouw en aan vetverlies.

Een loopband

Een loopband is een daverend cardio apparatuur waarmee je binnen de korste tijd vet kan verbranden. Uit alle cardio apparaturen is de loopband het doelstreffenste. Een loopband in huis halen maakt het zo makkelijk, dat je niet uit huis hoeft te gaan om te trainen. Het bied gunstige voordelen waaronder tijd besparing en jij bepaald zelfs wanneer je traint. Nog een voordeel is, dat de loopbaan verplaatsbaar is. Je kunt het neerzetten waar je maar wilt, zij het voor de tv, zij het op balkon, zij het in de garage, waar jij maar het geschikts vind.

Het kopen van een loopband

Als je geïnterresseerd bent in het kopen van een loopband, zijn er enkele aspecten waarop je zult moeten letten. Deze aspecten zullen bepalend zijn voor de comfort van de trainingen. Waarop te letten bij het kopen van een loopband:

 • Motorvermogen: Het motorvermogen van een loopband levert een maximale energie op die zich uitdrukt in PK (paardenkracht). Let erop dat je een loopband koopt met het juiste gewicht voor jou. Vooral bij de snelheden met een lage tempo.
 • Loopoppervlak: Let erop dat je een loopband koopt met een langer loopoppervlak waarbij je de lengte en breedte in acht neemt. Een langer looppervlak geeft je een fijne comfort.
 • Maximaal belastbare gewicht: Dit heeft te maken met het maximaal gewicht dat je als persoon moet hebben. Zorg ervoor dat je een loopband koopt met een zwaar gewicht. Dit, zodat de loopband bestendig zal zijn tegen je gewicht.
 • Maximale snelheid: Is de maximale hoeveelheid kilometer per uur dat een loopband kan halen. Jou mikpunt zal bepalen welke snelheid je voor jouw loopband zal handhaven.

De voordelen van het hardlopen met een loopband;

 • Je kunt zelfs bepalen waar em wanneer je het gebruikt
 • De ondergrond van de loopband werkt dempend voor je gewrichten
  en maak zo het hardlopen gemakkelijker
 • Het zorgt ervoor dat je benen afgetraint worden waarbij ook je
  hamstrings, kuiten en bilspieren
 • Je innerlijke kracht en de toegewijde manier van trainen kunnen
  ervoor zorgen dat je calorieën zal verbranden.

Loopbanden met iets extra

Naast de loopband met een vlak oppervak heb je ook loopbanden die een hellingfunctie hebben. Deze loopbanden bieden de mogelijkheid aan om naar boven of naar beneden te bewegen. Een soort van bergbeklimmen en berg afdalen effect. Zo heb je ook dat sommige loopbanden een hartslagprogramma hebben. Door minder activiteit van je hart zal de loopbaan de training verzwaren door een hogere snelheid te regelen.

Onderhoud loopbanden

Om lang vam uw loopband te genieten is het van essentieel belang dat u het onderhoud. Wat je allemaal kunt doen:

 • Maak geregeld de motor schoon. Dit, omdat de motor stof aanzuigt en
  de stof aan de elektronische delen van de motor gaat vaskleven. Het
  stofzuigen hiervan werkt efficiënt.
 • Om beknelling te voorkomen breng dan geregeld onderin van de band
  van de loopvlak speciale olie aan zodat de onder delen flexibel
  kunnen werken. Als je iemand bent die geregeld op de loopbaan
  traint zul je het vaak genoeg aan een onderhoud moeten onderwerpen.
 • Om je loopband in topconditie te houden zorg dan ervoor dat de
  band gecentreerd en opgespannen wordt.

De loopband voor een ieder geschikt

De Loopband is voor een ieder die wil werken aan vetverbranding, het opbouwen van spieren of aan verbetering van je uithoudingsvermogen. Voor zowel jong als oud. Stel je eigen doelen en kies ervoor als je op de loopband wilt wandelen, wilt joggen, gaat hardlopen of sprinten. Het mooie van een loopband is dat je de vaardigheid van hoe je ermee om zou moeten gaan niet hoeft te bezitten. Het is een soort van “on the job training”. Kies gewoon een training en doe het op je eigen tempo.