Leren tas kopen, waar let je op?

Als het gaat om het kopen van een lederen tas van hoge kwaliteit zoals bij elke mode-accessoire hebben we veel opties. Er zijn vele merken om tussen verschillende stijlen, verscheidenheid van prijzen te kiezen, en natuurlijk, wilt je ervoor zorgen je iets goed krijgt dat van kwaliteit is, en dat je behoeften voor de investering aanpast je met je geld gaat maken.

Dat is de reden dat we in dit artikel enkele dingen die je moet overwegen voordat je een leren tas koopt met je zullen delen.

Het gebruikte type leer

Je moet een tas kiezen die gemaakt is van echt graanleer, net zoals je schoenen of een leren jas. Het is gemaakt van hoogwaardig leer dat er na jaren van gebruik nog beter uitziet.

De grootste leerders ontwikkelen een aantrekkelijke patina – een versleten, sheay verschijning die een materiaal via leeftijd verwerft. Hoe beter de patina, hoe groter de kwaliteit. Het is niet iets wat je zult aantreffen in goed behandeld leer of ander leer van lagere kwaliteit.

Tassen van gelijmd leer moeten worden vermeden. Deze tassen zijn gemaakt van afgedankte stukjes leer die zijn verwerkt met chemicaliën en polymeren om een tweede klas leer te maken.

Land van oorsprong en productie

De herkomst van het leer beïnvloedt vaak de kwaliteit van de tas. Italië, Engeland, Frankrijk en de Verenigde Staten zijn voorbeelden van landen die consequent hoogwaardig leer produceren. De geschiedenis toont aan dat deze landen een succesvolle staat van dienst zijn op het gebied van het looien van leer.

Maar tegenwoordig is voorzichtigheid geboden, vooral als het gaat om etikettering. Sommige bedrijven willen profiteren van het beeld van Italië door alle arbeid in een ander land uit te voeren en alleen het leer in Italië af te maken. Het product wordt vervolgens gestempeld als Italiaans leer, waardoor ze chroom gelooid leer of leer van lage kwaliteit tegen hogere kosten kunnen verkopen.

Je zult op zoek willen gaan naar hoogwaardig leer – waar de selectie van de huid en het bruinen allemaal worden uitgevoerd in Italië of andere gerenommeerde landen. Je kunt er alleen maar op vertrouwen dat de mensen daar tijdens het hele proces van het maken van tassen veel vaardigheid en aandacht hebben voor detail.

Handwerk en duurzaamheid

De beste leren tassen zijn gemaakt van het taaiste leer. Het zijn professionele kunstwerken – het is niet alleen een kwestie van het samenbrengen van stukken. Er moeten twee componenten zijn: (1) nauwgezette lederselectie en (2) nauwkeurig naaien.

De perfecte tas kan een bepaalde hoeveelheid gewicht vasthouden en worden overgebracht zonder dat hij op enigerlei wijze wordt verzwakt. Daarom is het graan zo belangrijk: Volnerfleer produceert de meest duurzame zakken. Bovennerfleer daarentegen is een goedkopere en effectievere optie.

Het stiksel van een zak moet recht, nauwelijks zichtbaar en vrij van losse draden zijn. Het is van cruciaal belang om zowel de binnen- als buitenoppervlakken te controleren op uniformiteit.

Kleur

Hier volgt een overzicht van de gebruikelijke kleuren van de leren tas en het milieu voor elke tas: Zwart, donkerbruin, bruin en lichtbruin.

Zwart en donkerbruin zijn het meest geschikt voor professionele omgevingen. Ze projecteren een gevoel van autoriteit en macht. Bruin en lichter bruin gaan goed met een meer informele of ontspannen werksfeer.

De meest formele optie is zwart, omdat deze past bij alle kleuren. Maar houd er rekening mee dat donkerbruin (chocolade) leer een andere perfecte keuze is. Deze kleur kan zelfs na tien jaar zeer elegant en stijlvol blijven.

Vermijd zakken met meer dan 2 verschillende kleuren of stiksels met een contrasterende kleur. Deze tassen worden gezien als flamboyant. Een enkele kleur zou de veiligste weddenschap zijn.